Top 10 companii Fintech in Romania

Top 10 companii Fintech în România

România este unul dintre statele lumii care se remarcă printr-o bogăție în ceea ce privește capitalul uman. Ceea ce înseamnă că nivelul de inteligență este unul care ne oferă posibilitatea de a fi o țintă atractivă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea unor soluții destinate să le ușureze viața tuturor oamenilor. În materie de Fintech România este o țară care abia descoperă avantajele oferite de o astfel de tehnologie, anul 2016 fiind punctul care a marcat pătrunderea pe piața din țara noastră a primelor companii de tip Fintech. Cu toate acestea, în perioada scursă de atunci, România a realizat progrese importante în acest sens, astfel că astăzi, multe dintre centrele importante din țara noastră (așa cum sunt marile centre universitare, precum Cluj, Iași și București) s-au transformat în hub-uri pentru companiile start-up ce activează în zona Fintech România.

Care sunt cele 10 companii Fintech de top din România?

Majoritatea companiilor care activează în țară noastră și-au îndreptat atenția către serviciile financiare, de investiții, asistență a antreprenorilor și întreprinderilor de nivel mic și mijlociu, crowfunding, servicii de plată rapidă sau credite nebancare.

  1. Instant Factoring – este o companie Fintech românească, care activează în domeniul plăților facturilor și care se adresează companiilor de nivel mic și mijlociu (IMM-uri). Tehnologia dezvoltată de către această companie le oferă clienților posibilitatea de a-și plăti facturile mult mai rapid și mai simplu.
  2. Revolut – este una dintre companii Fintech România care își propune să le ofere clienților săi posibilitatea de a gestiona mult mai eficient transferurile de bani, în diferite monede și valute internaționale (130). Spre deosebire de alte servicii, îi recomandă lipsa comisioanelor la transferul valutar.
  3. Transfer Go – este un serviciu de natură financiară și care este recunoscut pentru transferul rapid de bani din străinătate către România, fiind preferat de foarte mulți dintre românii care muncesc în afara țării, în special de cei din Marea Britanie.
  4. Finistra – este una dintre companiile Fintech România care activează în domeniul serviciilor destinate societăților financiare care au nevoie de produse software de calitate, capabile să le ușureze nivelul de muncă la angajaților.
  5. Ebury – este una dintre cele mai puternice companii de Fintech care își desfășoară activitatea pe piața internațională, rolul acesteia fiind de le oferi firmelor interesate acces la servicii de natură financiară, dar și de finanțare a diverselor exporturi și importuri derulate de către aceste companii.
  6. Think Out – este o companie Fintech România, înființată în Iași și care se ocupă de oferirea de soluții inteligente IMM-urilor, oferindu-le acestora acces la o aplicație capabilă să le prezinte date legate de prognoza și analiza financiară, ajutându-le să gestioneze mult mai bine tot ceea ce înseamnă finanțele societății.
  7. Finqware – este un exemplu reprezentativ în ceea ce privește capacitatea românilor de a dezvolta o aplicație de tip Fintech care să îi ajute să gestioneze mult mai avantajos finanțele personale.
  8. Fintech OS – este una dintre companiile de Fintech România care este specializată pe oferirea de soluții financiare entităților bancare, în portofoliul acesteia regăsindu-se o serie de instituții bancare de top din țara noastră.
  9. Aforti Exchange – este una dintre platformele Fintech care a fost lansată în țara noastră și care are drept scop derularea de tranzacții financiare, atât la nivel de indivizi, cât și de corporații și companii.
  10. Starbyte – este una dintre companiile Fintech din România care le oferă tuturor clienților interesați acces la platforma online Starbyte 4Apply, al cărei scop este analizarea solicitărilor pentru obținerea unui credit bancar/nebancar.

Acestea sunt doar câteva dintre companii înființate sau care au venit în România; se poate remarca faptul că aceste societăți au reușit să dezvolte o serie de aplicații care vin în ajutorul tuturor celor interesați să dispună de cât mai multe beneficii financiare.

România – țara în care industria Fintech ne poate transforma într-un nou “El Dorado”!

Țara noastră dispune de soluții pentru ca tehnologia Fintech să devină un mod de evoluție a acestui stat. Se poate constata că în fiecare an sunt organizate diverse întâlniri dedicate fenomenului Fintech, de către unele dintre cei mai puternici jucători de pe piața bancară. În plus, în marile centre universitare au început să fie organizate hub-uri de Fintech, așa cum se întâmplă în cele mai mari orașe ale Europei. România devine o destinație interesantă și pentru companiile Fintech din țări precum Polonia, Marea Britanie sau Spania.

Este cât se poate de clar că țara noastră are un potențial uriaș pentru a se transforma într-un loc în care inteligența artificială și soluțiile inteligente dezvoltate de către oameni să-și dea mâna. De aceea, trebuie să fim deschiși către tot ceea ce înseamnă Fintech România și digitalizare și să ne pregătim pentru o epocă a gloriei, de care vom beneficia cu toții. Până la urmă, identificarea unor astfel de soluții va avea efecte benefice pentru români, a căror existența va fi avantajată.

Comunitățile și taberele de Fintech vor ajunge să descopere soluții inteligente pentru întreaga omenire, iar acel “made în Fintech România” o să ne ofere posibilitatea de a ajunge la un nivel ridicat de apreciere la nivel global. În acest mod, tehnologia Fintech o să ne ajute să ne câștigăm locul pe care îl merităm pe scara valorilor internaționale, oferindu-i României toate avantajele pe care le merită!