2022-12-09

7 sfaturi pentru a gestiona cardurile de credit

  • 5k
  • 5k
  • 5k

Invenția cardului de credit a reprezentat un pas important pentru omenire. Oameni din întreaga lume își folosesc cardurile de credit pentru achiziții și plăți. Cardurile de credit le permit oamenilor să cumpere orice doresc fără a depinde de contul lor bancar. Cardurile de credit sunt folosite de toate tipurile de persoane din orașele și țările din întreaga lume. Adevărul este că a avea un card de credit poate fi atât o binecuvântare, cât și un coșmar.

Uneori, oamenii trebuie să învețe cum să își gestioneze eficient cardurile de credit. Din acest motiv, ratingul lor de credit este grav compromis, iar aceștia se luptă să obțină ajutor financiar de la bănci și alți creditori. Pentru a vă asigura că creditul dumneavoastră este gestionabil, trebuie să vă gestionați eficient cardurile. Ar fi de ajutor dacă ați fi atent la plată și ați folosi cardul pentru toate achizițiile.

Efectuarea la timp a plăților cu cardul de credit vă îmbunătățește scorul de credit și vă permite să obțineți mai multe credite. Pe de altă parte, dacă vă efectuați plățile la timp, scorul de credit va fi afectat pozitiv și este posibil să nu puteți obține alte credite de la instituțiile financiare. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a vă ajuta să vă gestionați eficient cardurile de credit:

1. Planificați-vă achizițiile. Înainte de a cumpăra sau de a achiziționa orice produs, decideți dacă ar trebui să-l cumpărați. Ar trebui să vă enumerați prioritățile și să le respectați pentru a vă organiza banii de care aveți nevoie pentru a vă plăti facturile de pe cardul de credit. Asigură-te că întotdeauna cumperi ceva adecvat, deoarece ai depășit bugetul lunar sau limita cardului de credit.

Un mod eficient de a vă planifica achizițiile este să creați o listă de cumpărături. La începutul lunii, enumerați lucrurile pe care trebuie să le cumpărați cu cardul și respectați această listă pe cât posibil.

2. Verificați întotdeauna extrasele bancare. Verificați extrasele bancare în fiecare lună, deoarece acestea vă vor ajuta să vă înțelegeți obiceiurile de cheltuieli. Pe baza observației dumneavoastră, puteți evita achizițiile inutile. De asemenea, examinarea extraselor bancare vă va ajuta să determinați plata minimă datorată pentru o anumită lună. Puteți face acea plată la timp și evita taxele sau comisioanele suplimentare.

Puteți vizualiza rapid extrasele bancare online și puteți utiliza smartphone-urile pentru a urmări utilizarea cardului dumneavoastră. Notificările mobile pot fi utile pentru a vă asigura că plătiți doar ceea ce datorați atunci când folosiți cardul de credit pentru o tranzacție.

3. Încercați să efectuați plățile în întregime. Efectuați plățile în întregime ori de câte ori este posibil. Dacă vă achitați toate cardurile de credit înainte de data scadentă, nu va trebui să plătiți nicio dobândă pentru suma imputată. De asemenea, achitarea soldurilor cardurilor de credit ajută la îmbunătățirea scorului de credit. Chiar dacă nu vă puteți achita integral soldul cardului de credit, trebuie să vă asigurați că plătiți suma minimă datorată până la data scadenței.

Nu numai că veți economisi o sumă semnificativă de dobândă, dar vă veți îmbunătăți și scorul de credit și vă veți crește șansele de a obține mai multe împrumuturi.

Efectuarea la timp a plăților la cardul de credit vă îmbunătățește scorul de credit și vă permite să obțineți credite și pe viitor sau chiar să beneficiați de anumite avantaje.

Mentionat Autor

4. Țineți evidența cărților suplimentare. Este posibil să fie necesar să vă amintiți că ați pus la dispoziția membrilor familiei dumneavoastră alte carduri legate de contul dumneavoastră de card de credit. Modul în care sunt utilizate aceste carduri poate afecta factura cardului dvs. de credit. Așadar, țineți-le sub observație și asigurați-vă că tranzacțiile sunt achitate înainte de data scadentă de plată.

În plus, ar trebui, de asemenea, să fiți cu ochii pe aceste carduri pentru a vă asigura că limita de credit a cardului dvs. se încadrează în limită. Dacă o depășiți, veți plăti o depășire și alte taxe semnificative.

5. Feriți-vă de ofertele promoționale. De ce să plătești mai mult când poți avea același produs mai ieftin? Folosiți-vă cu înțelepciune banii de plastic și profitați de gama largă de oferte și promoții pe care emitenții de carduri le oferă din când în când. Aceste promoții vă pot oferi acces la reduceri, oferte și privilegii în diferite segmente, cum ar fi alimentația, călătoriile, cumpărăturile etc.

Nu numai că aceste oferte promoționale vă pot economisi bani, dar puteți beneficia și de diverse alte privilegii exclusive care vă îmbunătățesc experiența cu cardul de credit. Asigurați-vă că vizitați întotdeauna un site web unde puteți găsi informații despre aceste promoții pentru a profita din plin de ele.

6. Efectuați mai multe plăți lunare. Nu vă limitați la efectuarea unei singure plăți înainte de data scadentă a prețului fiecărei luni. În schimb, încercați să faceți mai multe plăți, chiar dacă plătiți sume mici. S-a observat că emitenții de carduri de credit și birourile de credit au tendința de a trimite rapoarte de plată mai mult de o dată pe lună atunci când există o mulțime de activități de plată pe un cont.

Dacă efectuați plăți multiple, asigurați-vă că sunt trimise la biroul de credit o mulțime de informații pozitive despre utilizarea cardului de credit. Capacitatea dumneavoastră de creditare va crește enorm. De exemplu, dacă plata minimă datorată pentru luna respectivă este de 1 500 de lei, veți plăti 1 500 lei și mai mult în aceeași lună.

7. Evitați avansurile în numerar. Puteți retrage numerar cu cardul de credit, dar ar trebui să evitați această funcție. Atunci când retrageți bani de pe cardul dumneavoastră, vi se va percepe un comision de avans de numerar și nu veți avea timp fără dobândă pentru a face plata.

Avansurile de numerar cresc plata minimă datorată și soldul total al cardului dumneavoastră, ceea ce face mai dificilă achitarea întregului sold. De asemenea, vă poate afecta negativ scorul de credit, așa că ar trebui să evitați avansurile de numerar pe cât posibil.