Avantajele și dezavantajele cardurilor de credit fără dobândă

  • 5k
  • 5k
  • 5k

Vă luptați cu o astfel de datorie la cardul de credit încât, de fiecare dată când trimiteți o plată, se plătește doar dobânda acumulată, în timp ce principalul rămâne intact? Aceasta este problema a aproape tuturor deținătorilor de carduri de credit. Uneori ajungem să ne îndatorăm din cauza dobânzii pe care o obținem pentru banii pe care îi împrumutăm cu cardul.

În astfel de cazuri, cardurile de credit fără dobândă par foarte tentante. Suntem îndatorați pentru că dobânda la datorie s-a acumulat în ultimele luni, mai ales dacă nu ați plătit nimic. Cu toate acestea, cardurile fără dobândă sunt tot carduri de credit, ceea ce înseamnă că, în cele din urmă, vor câștiga dobândă după perioada fără dobândă.

Puteți beneficia de cardurile de credit fără dobândă în următoarele moduri:

1. Transfer de fonduri
Dacă vă puteți plăti facturile în mod regulat și la timp, cardurile fără dobândă ar putea fi potrivite pentru dumneavoastră. Vă puteți transfera soldul de pe alte carduri pe cardurile fără dobândă și puteți plăti instituția financiară care oferă cardul fără dobândă. Asigurați-vă că știți care este durata perioadei fără dobândă, astfel încât să vă puteți planifica plățile pe parcursul acestei perioade limitate. În acest fel, vă asigurați că nu se mai acumulează dobânzi în timp ce datoria dumneavoastră este achitată. În acest caz, comisioanele pe care le efectuați sunt deduse din suma împrumutului (în acest caz, soldul transferat) și nu din dobânda lunară datorată, deoarece nu se acumulează dobândă. Dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru a vă achita datoria, căutați carduri fără dobândă cu perioade extinse. Cea mai scurtă este de două luni, iar cea mai lungă este de 12 luni. Asigură-te doar că faci plăți regulate pentru a fi liniștit în privința datoriei tale.

2. Vă îmbunătățiți scorul de credit
Poți obține un credit mai bun dacă birourile de credit stabilesc că datoria ta la cardul de credit este mai mică de jumătate din limita de credit și îți plătești facturile în mod regulat. Dacă credeți că mergeți prea departe, puteți achiziționa carduri fără dobândă pentru a rambursa tot ceea ce ați plătit în plus.

3. Cumpărați ceva scump
Utilizarea unui card de credit obișnuit poate fi problematică atunci când cumpărați ceva scump. Venitul din dobânzi ar fi, de asemenea, foarte semnificativ dacă achiziția este costisitoare. Cu cardurile fără dobândă, plătiți mai puțin în fiecare lună decât cu cardurile obișnuite.

4. Împrumut fără dobândă
Dacă doriți să începeți o mică afacere, dar nu puteți obține un credit, puteți folosi cardurile de credit fără dobândă pentru a crea una. Nu uitați că acesta trebuie să fie lichidat rapid, astfel încât să nu genereze atât de multe dobânzi. Dacă studiezi și ai nevoie să câștigi mai mult cu jumătate de normă pentru banii de buzunar și alte cheltuieli, acest card de credit fără dobândă te poate ajuta și el.


Dezavantajele cardurilor de credit fără dobândă

Multe bănci și instituții financiare oferă acum carduri de credit fără dobândă. Ulterior, mulți sunt atrași de această ofertă și cred că pot folosi acest tip de card fără să plătească dobândă pentru ceea ce cumpără. Acesta este un inconvenient extrem de mare pentru cei care se aruncă în aplicație fără să se documenteze cu atenție care sunt cardurile de credit fără dobândă. În mâinile nepotrivite, un card de credit fără dobândă poate deveni un coșmar financiar. Iată câteva motive.

1. Timp limitat fără dobândă
Chiar dacă se spune că cardul este fără dobândă, tot va dura ceva timp, iar tu poți amâna achitarea datoriei cu acest card pentru că este fără dobândă. După această perioadă, datoriile tale vor acumula dobânzi în funcție de planul de credit. Dacă aveți o mulțime de datorii pe care nu le-ați achitat în perioada fără dobândă, veți avea o mare surpriză când veți primi factura.

2. Scăderea bonității de credit
După cum știm cu toții, scorul de credit al unei persoane crește sau scade în funcție de cât de bine își gestionează finanțele. Birourile de credit verifică în mod regulat informațiile dvs. financiare. Dacă văd că aveți carduri fără dobândă și că le folosiți fără să vă gândiți la celelalte datorii, pot considera că nu vă gestionați bine finanțele, scăzându-vă scorul de credit.

3. S-ar putea să vă treziți cu mai multe datorii decât înainte
Din moment ce trebuie să folosiți un card care nu generează dobândă, este posibil să fiți predispus să abuzați de el. Plătește-ți datoriile în totalitate în perioada fără dobândă, dar dacă nu poți, vei avea mai multe datorii decât înainte. Unii oameni folosesc cardurile fără dobândă pentru a-și transfera soldul de pe alte carduri pentru a achita cea mai mare parte a datoriei, mai degrabă decât doar dobânda acumulată. Dacă vă puteți permite acest lucru, este bine, dar datoria v-ar putea face să aveți rate mai mari ale dobânzii dacă nu vă permiteți.