Ce trebuie să știți când luați un credit: Cinci factori de care ar fi bine să țineți cont

  • 5k
  • 5k
  • 5k

Dacă ați ajuns la un punct în viața dumneavoastră în care doriți să obțineți un împrumut pentru o mașină, pentru educație sau pentru achiziționarea unei case, ar trebui să vă gândiți serios la ceea ce trebuie să știți înainte de a obține diferite tipuri de împrumuturi. De fapt, există mai mulți factori de luat în considerare atunci când vine vorba despre ceea ce trebuie să știți înainte de a contracta oricare dintre diferitele tipuri de împrumuturi disponibile în prezent.

1. Când vine vorba despre ceea ce trebuie să știți înainte de a solicita un împrumut, primul factor de luat în considerare este ceea ce vă puteți permite în ceea ce privește diferitele împrumuturi. În foarte multe cazuri, oamenii primesc unul sau mai multe împrumuturi care le împing bugetul la limită. Prea des, cineva care caută un credit sau un împrumut se gândește la un credit sau la un împrumut ca la ceva asemănător cu bani gratis. Dar, în cele din urmă, un împrumut costă scump, iar o datorie prea mare poate sfârși prin a vă arunca într-o criză financiară.

2. Având în vedere ceea ce trebuie să știți înainte de a solicita un împrumut, trebuie să vă cunoașteți istoricul de credit și scorul de credit. Înțelegându-vă istoricul de credit și cunoscându-vă scorul de credit dacă sunteți interesat de un împrumut, veți avea o idee mai bună despre ce tip de finanțare puteți obține. De exemplu, dacă aveți un credit bun și un scor de credit suficient de mare, puteți obține finanțare de la un creditor tradițional la cea mai mică rată a dobânzii posibilă pentru aproape orice împrumut. Pe de altă parte, dacă istoricul dvs. de credit este puțin șubred și scorul dvs. de credit se află la capătul inferior al scalei sau al scării, poate doriți să luați în considerare creditorii care ajută persoanele cu probleme de credit.

3. Un alt factor în ceea ce trebuie să faceți înainte de a solicita un împrumut este să vă asigurați că mergeți la un creditor cu reputație. Având în vedere acest lucru, trebuie să vă faceți temele. Obțineți opinii și informații independente despre creditorii pe care doriți să îi finanțați. Din păcate, astăzi există un număr tot mai mare de furnizori de credite dubioase. Prin urmare, trebuie să vă luați toate măsurile de precauție pentru a vă asigura că veți ajunge la cel mai de încredere creditor posibil.

Multe bănci și creditori agresivi vor face orice pentru a atrage clienți prin orice mijloace necesare. Băncile și angajații lor sunt cei mai buni vânzători! Au vorbitori persuasivi care ies adesea din zonele gri, dar care totuși conving clienții. Unele recurg chiar la șantaj, folosind adesea cămătari și alte amenințări. Vedeți dacă creditorul are un istoric bun în ceea ce privește onorarea contractelor și nu le încalcă pur și simplu. Evitați băncile foarte îngăduitoare care ar prelungi perioada de plată cu condiția de a dubla rata dobânzii fără a avea altă opțiune. Acestea au cu siguranță agende ascunse. Băncile convingătoare evident că vor banii dumneavoastră mai mult decât cer. Ele sunt cele care nu tratează cu împrumutații cu bună credință, așa că este mai bine să le evitați înainte de a vă îndatora.

4. Trecând în revistă ceea ce trebuie să știi și să înțelegi înainte de a te împrumuta, trebuie să iei în considerare ce oferă acești creditori în ceea ce privește ratele dobânzilor atunci când începi să reduci numărul potențialilor creditori. În secolul 21, există o mare disparitate între ratele dobânzilor practicate de creditori. Prin urmare, este recomandabil să căutați cea mai bună rată a dobânzii posibilă. Nu uitați că, cu cât scorul de credit este mai mare, cu atât mai bune sunt opțiunile de rată a dobânzii disponibile pentru dumneavoastră.

5. Atunci când vă gândiți la ceea ce trebuie să știți înainte de a solicita un împrumut, trebuie să luați în considerare și celelalte costuri asociate cu un împrumut, pe lângă ratele dobânzii oferite de diferiți creditori. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți în vedere un împrumut pentru o locuință. Pe lângă ratele dobânzilor, există și alte costuri asociate contractării unui împrumut pe care trebuie să le luați în considerare, inclusiv punctele și comisioanele de "închidere". Ca și în cazul ratelor dobânzilor, există diferențe semnificative între comisioanele pe care creditorii le percep de la o persoană pentru aceste taxe și taxele asociate împrumutului. Din nou, puteți obține un împrumut la cel mai ieftin cost dacă faceți câteva cumpărături.

Concluzie

Urmând sfaturile și trucurile prezentate în acest articol, puteți obține împrumuturile care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră actuale. Urmând pașii din acest articol, puteți obține un împrumut cu care puteți trăi și care se potrivește cu planurile și programul dvs. financiar.