Împrumut de nevoi personale vs. card de credit

  • 5k
  • 5k
  • 5k

Atunci când vine vorba de împrumutul de bani, există două opțiuni principale: împrumut sau card de credit. Ambele au propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să înțelegeți diferența dintre ele înainte de a decide care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.


Iată o scurtă trecere în revistă a principalelor diferențe dintre împrumut și card de credit:

- Împrumutul este o sumă forfetară de bani pe care trebuie să o rambursați pe o perioadă de timp fixă, cu dobândă.
- Cardul de credit este o linie de credit pe care o puteți folosi când și cum aveți nevoie, până la limita de credit. Trebuie să rambursați doar ceea ce ați împrumutat, plus dobânda și comisioanele.
- Împrumutul este cel mai bun pentru achiziții mari pe care trebuie să le rambursați pe o perioadă mai lungă de timp.
- Cardul de credit este cel mai bun pentru achiziții mai mici pe care le puteți rambursa rapid.
- Împrumutul poate avea rate ale dobânzii mai mici decât cardul de credit.
- Cardul de credit poate oferi recompense și cashback.

Ce este un împrumut de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale este un împrumut negarantat care poate fi utilizat în diverse scopuri, de la consolidarea datoriilor până la finanțarea unei achiziții noi. Împrumuturile personale sunt disponibile de la bănci, cooperative de credit și creditori online. Termenii unui împrumut personal pot varia, dar majoritatea împrumuturilor de nevoi personale au termene de trei până la cinci ani.

Cum funcționează creditele de nevoi personale?

Împrumuturile de nevoi personale funcționează prin punerea la dispoziție a unei sume forfetare de bani pe care o puteți folosi în orice scop. Apoi rambursați împrumutul, plus dobânda și comisioanele, pe o perioadă de timp stabilită de la început.

Care sunt avantajele unui credit de nevoi personale?

Împrumuturile de nevoi personale pot fi o opțiune bună dacă aveți nevoie de bani pentru un anumit scop și dacă puteți rambursa împrumutul într-o perioadă de timp determinată. Împrumuturile personale pot fi, de asemenea, o opțiune bună dacă aveți un scor de credit slab și nu vă puteți califica pentru un împrumut de la un creditor bancar.

Care sunt dezavantajele unui împrumut de nevoi personale?

Împrumuturile personale pot avea rate ridicate ale dobânzii, mai ales dacă aveți un scor de credit slab. Împrumuturile au, de asemenea, comisioane, care se pot adăuga la costul împrumutului.

Cum pot obține un împrumut personal?

Puteți solicita un împrumut personal de la o bancă, o cooperativă de credit sau un creditor online. Asigurați-vă că comparați condițiile și comisioanele înainte de a alege un creditor.