Întrebări pe care să le pui înainte de a lua un credit de împrumut

  • 5k
  • 5k
  • 5k

Împrumuturile personale pot fi o alternativă convenabilă la cardurile de credit, ajutându-vă să finanțați achizițiile importante ale vieții, economisind în același timp la dobânzi. Împrumuturile de nevoi personale sunt din ce în ce mai populare. Indiferent dacă doriți să obțineți un împrumut personal pentru a consolida datoriile, a finanța renovări, a finanța următoarea călătorie importantă sau a vă muta în străinătate, este mai bine să aveți un program clar de rambursare.

6 întrebări pe care să ți le pui pentru a fi bine pregătit pentru un nou împrumut personal

Întrebările esențiale cu privire la orice împrumut sunt: cât timp aveți de rambursat suma împrumutată, cât de mare este dobânda care vă va fi percepută și dacă rata dobânzii și plățile sunt fixe pe întreaga durată sau sunt supuse unor ajustări periodice din cauza fluctuațiilor ratei dobânzii.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți:

1. Cât de mare va fi dobânda pe care o voi plăti?

Rata dobânzii depinde de mai mulți factori, inclusiv de ratingul dvs. de credit, de mărimea împrumutului și de termen (cât timp veți rambursa împrumutul). Ratele dobânzii pot varia de la 3,49% la 29,99% sau mai mult. De regulă, veți obține cea mai mică rată a dobânzii dacă aveți un rating de credit perfect și alegeți cel mai scurt termen de plată. DAE pentru împrumuturile personale este de obicei fixă, rămâne aceeași pe întreaga durată.

2. În cât timp trebuie să îl returnez?

Trebuie să începeți să plătiți companiei de împrumut în rate lunare în termen de 30 de zile. Majoritatea creditorilor au perioade de rambursare cuprinse între șase luni și șapte ani. Termenul împrumutului afectează rata dobânzii și rata lunară.

3. Îmi pot permite plata lunară?

Atunci când solicitați un împrumut personal, puteți alege planul de plată care se potrivește cel mai bine nivelului dvs. de venit și fluxului de numerar. Uneori, creditorii oferă un stimulent de plată automată care reduce DAE cu 0,25% sau 0,50%. Unele persoane preferă să își mențină plățile lunare cât mai mici posibil și apoi să își achite împrumuturile pe parcursul mai multor luni sau ani. Alții preferă să achite împrumutul cât mai repede posibil și aleg cea mai mare rată lunară.

Alegerea unei rate lunare scăzute pe termen lung duce adesea la cele mai mari rate ale dobânzii. S-ar putea să nu pară că ratele lunare sunt mult mai mici, dar în cele din urmă veți plăti mai mult pentru un împrumut pe toată durata acestuia. În general, împrumutații ar trebui să urmărească să cheltuiască cel mult 35% până la 43% pentru datorii, inclusiv ipoteci, credite auto și rambursări de împrumuturi personale.

În special creditorii ipotecari sunt cunoscuți ca refuzând împrumuturi persoanelor cu un raport datorii-venituri de peste 40%. Cu toate acestea, creditorii personali sunt de obicei mai indulgenți, mai ales dacă aveți un credit bun și dovezi de venit. Putem gestiona temporar plăți mai mari pentru a economisi mult la dobânzi. Puteți întinde puțin acest raport pentru a accepta o plată lunară mai mare. Cu o rată a datoriei de peste 40%, este mai greu să obțineți aprobarea și dacă mergeți prea departe ați putea crea probleme de lichiditate. Ar trebui să faceți acest lucru temporar doar dacă aveți o plasă de siguranță, de exemplu, un venit de la partener sau un fond de urgență.

4. Împrumutul necesită o garanție personală?

Mulți creditori solicită o garanție personală pentru un împrumut de afaceri, ceea ce înseamnă că va trebui să rambursați împrumutul chiar dacă afacerea dumneavoastră dă faliment. Acest lucru poate însemna că împrumutătorul ia în considerare bunuri personale, cum ar fi bunuri imobiliare, vehicule sau acțiuni, ca garanție pentru împrumut. Dacă nu reușiți să vă rambursați împrumutul, creditorul vă poate confisca bunurile personale sau vă poate da în judecată pentru a recupera fondurile.

5. Cât timp va dura până când voi primi banii?

Să spunem că timpul este esențial în planurile dumneavoastră de împrumut. În acest caz, a avea un calendar în care vă așteptați să primiți fondurile este o idee bună pentru a vă asigura că aveți acces la capital suplimentar atunci când aveți nevoie de el. În funcție de sumă și de tipul de împrumut, este posibil să primiți banii în câteva zile lucrătoare, sau poate dura mai mult.
Puteți accelera procesul pregătind documentele de care va avea nevoie creditorul și asigurându-vă că aveți toate documentele necesare pregătite înainte de a începe procesul de solicitare.

6. Dacă mor, cum va fi rambursat împrumutul?

Celor mai mulți oameni nu le place să se gândească la asta, dar atunci când muriți, un împrumut de afaceri neplătit poate afecta familia dumneavoastră. Banca poate fi urmărită dacă lăsați o poliță de asigurare de viață cuprinzătoare. Aflați politica de deces a unui creditor pentru a determina mai bine cum să vă protejați familia. Puneți activele pe numele soțului/soției dumneavoastră dacă nu aveți niciun interes de proprietate în companie.