Top zece greșeli financiare

 • 5k
 • 5k
 • 5k

Majoritatea tinerilor visează să fie independenți financiar și bogați înainte de vârsta mijlocie. Cu toate acestea, acest lucru depinde adesea de mai mulți factori, dintre care cel mai important este responsabilitatea ta financiară. Din nefericire, subiectul responsabilității financiare este complex pentru mulți tineri, astfel încât aceștia ar putea avea nevoie de o șansă de a-și pune ordine în viața financiară de la o vârstă fragedă. Cei mai mulți dintre ei fac greșeli inevitabile, care adesea le afectează finanțele. Unele dintre ele includ următoarele:

Majoritatea tinerilor visează să fie independenți financiar și bogați, cu toate acestea, acest lucru depinde adesea de mai mulți factori, dintre care cel mai important este responsabilitatea ta financiară. Din nefericire, subiectul responsabilității financiare este complex pentru mulți tineri, astfel încât aceștia ar putea avea nevoie de o șansă de a-și pune ordine în viața financiară de la o vârstă fragedă. Cei mai mulți dintre ei fac greșeli inevitabile, care adesea le afectează finanțele.

Mentionat Autor
 • Reducerile trebuie să fie utilizate pe deplin
  În zilele noastre, este ușor să folosiți reduceri pentru a cumpăra diverse bunuri și servicii. De exemplu, puteți merge online pentru a obține cupoane și apoi le puteți folosi pentru a cumpăra orice aveți nevoie la un preț mult mai mic. Problema, însă, este că majoritatea tinerilor trebuie să se gândească mai mult la aceste reduceri. Faptul că valoarea nominală a fiecăreia pare foarte mică îi face adesea pe acești oameni să creadă că vor economisi puțin profitând de reduceri. Cu toate acestea, acest raționament este fundamental eronat, deoarece utilizarea regulată a acestor reduceri aduce beneficii financiare pe termen lung.
 • Utilizarea abuzivă a cardului de credit
  Cei mai mulți tineri au, de asemenea, dificultăți cu cardurile de credit și alte forme de credit. De exemplu, ei pot avea obiceiul de a nu-și plăti facturile la timp, ceea ce le poate afecta scorul de credit. Acest lucru nu este bun, având în vedere că o fac de la o vârstă fragedă, ceea ce înseamnă că, de obicei, au un scor de credit teribil până la vârsta mijlocie. Acest lucru, la rândul său, înseamnă că le-ar fi dificil să obțină credite sau alte forme de credit în condiții favorabile.
 • Trebuie să vă familiarizați cu bugetul
  Atunci când trebuie să preiei controlul asupra finanțelor tale, una dintre cele mai de bază, dar esențiale abilități pe care le poți avea este cunoașterea bugetului. Cu toate acestea, cei mai mulți tineri trebuie să îl cunoască bine, ceea ce înseamnă că vor avea probleme. Astăzi, cu ajutorul tehnologiei internetului și al aplicațiilor, elaborarea bugetului ar trebui să fie mai accesibilă ca niciodată. Faptul că vremurile economice sunt mai dificile astăzi decât în trecut înseamnă, de asemenea, că majoritatea tinerilor au mai mult de pierdut dacă nu prosperă, așa că țineți cont de acest lucru.
 • Testați limitele numai dacă obțineți credit
  Ar fi de ajutor dacă ați avea de obicei un împrumut sau o ipotecă pentru a cumpăra ceva prețios, cum ar fi o casă sau o mașină. Cel mai bine este să faci acest lucru când ești tânăr, deoarece vei avea destul timp să plătești datoria înainte de a fi prea bătrân pentru a te bucura de investiție. Cu toate acestea, o problemă pe care o au majoritatea tinerilor este cum să întrebe despre astfel de lucruri în mod corespunzător. De exemplu, s-ar putea să aibă nevoie să înțeleagă cât de multe datorii pot suporta în totalitate, apoi să ajungă să mestece mai mult decât pot înghiți. Acest lucru duce adesea la probleme precum dificultatea de a plăti datoria.
 • Chiar dacă lucrurile mărunte sunt cele care contează
  Unele obiceiuri contează ca lucruri mici care se adună în timp. De exemplu, unii oameni beau cafea în mod regulat, deși este clar că ar putea funcționa fără ea. Acest lucru se face adesea cu ideea că acest obicei este relativ ieftin. Cu toate acestea, costurile acestor mici obiceiuri se pot aduna și, în timp, ați putea cheltui o parte semnificativă din venitul dumneavoastră pe ele. Prin urmare, este mai bine să abordați cu atenție chiar și cele mai mici cheltuieli, mai ales dacă acestea apar în mod regulat.
 • Lipsa unui fond de urgență
  Ori de câte ori problemele trebuie rezolvate urgent, majoritatea persoanelor care nu au un fond de urgență se luptă să le rezolve. Uneori trebuie să împrumute bani la rate exorbitante pentru a le îndeplini. Este luminos și merită să ai un fond de urgență pregătit pentru astfel de evenimente.
 • Utilizarea sistemelor de plată automată
  Utilizarea plăților automate este o idee bună. Faptul că acestea sunt deduse automat din cont înseamnă că trebuie să vă concentrați asupra câtorva facturi recurente, ceea ce este potrivit pentru un adolescent ocupat. Cu toate acestea, unele dintre aceste servicii de plată costă bani și s-ar putea să ajungeți la un descoperit de cont, deoarece aceste costuri vă golesc depozitele. Dacă doriți să vă controlați finanțele, ar fi mai ușor să configurați memento-uri pentru a plăti aceste facturi manual.
 • Obținerea de conturi comune
  Cei mai mulți adolescenți deschid conturi comune cu partenerii lor dintr-un capriciu. Cu toate acestea, acest lucru ar putea cauza probleme, deoarece s-ar putea să aveți probleme de încredere și neînțelegeri cu privire la modul în care vor fi folosiți banii. Înainte de a face acest lucru, este logic să clarificați cele mai mici aspecte, cum ar fi modul în care veți gestiona contul și cine este responsabil pentru ce cheltuieli.
 • Aveți nevoie de ajutor pentru a înțelege comisioanele de la ATM
  Majoritatea oamenilor retrag bani de la bancomate, ceea ce poate fi obositor atunci când trebuie să înțelegeți cum funcționează acestea. Tinerii ar trebui să își reducă la minimum cheltuielile cu comisioanele de la ATM, de exemplu, făcând retrageri consistente de la ATM-urile băncii lor. De asemenea, ei ar trebui să aibă grijă să reducă la minimum numărul de retrageri pe care le fac.
 • Să nu ai planuri pe termen lung
  Oamenii trebuie să aibă planuri pe termen lung pentru a se proteja și pentru a pune în aplicare aceste planuri. Acesta este un lucru la care majoritatea tinerilor au nevoie de ajutor pentru a se gândi, în principal pentru că ei cred că este opțional, având în vedere timpul de care dispun. Cu toate acestea, aceasta este o setare care nu ar trebui să fie folosită. Planurile pe termen lung cresc șansele de a avea o situație mai bună, cel puțin din punct de vedere financiar, la bătrânețe.